Leena Juhala

EFT = Emotion Freedom Technique eli helppo naputtelu

Ajatuksilla, uskomuksilla ja mielialalla on todella suuri merkitys hyvinvoinnin parantamisessa ja ylläpidossa. Jos et löydä tai sisäistä omaa motivaatiotasi (ikiomaa syytäsi tehdä muutos), olet stressaantunut mistä tahansa syystä tai mielialasi on matalalla niin muutos voi olla lähes ylivoimaista. Silloin kyse ei ole päättämisestä vaan sisäisestä olotilastasi, joka joko tukee tai estää tekemistä.

Saatat hyvinkin olla tietoinen, että painoa olisi hyvä pudottaa tai lisätä kasvisten syömistä sekä liikkua enemmän, mutta omat ajatuksesi tai aiemmat kokemuksesi eivät sittenkään tue aloittamista. Ehkä keskityt enemmän siihen, mistä joudut luopumaan kuin siihen, mitä voit saada. Muutos on meille useimmille vaikeaa ihan yhtä lailla terveyden kohdalla kuin muissakin asioissa. Silloin on hyvä saada tukea päätöksen tekoon ja siihen sitoutumiseen?

Mielen Kuntosali-ohjauksessa teen kanssasi ratkaisukeskeisiä ajatus- ja motivaatioharjoituksia. Opit tunnistamaan omat muutostoiveesi sekä mitä niiden toteuttaminen merkitsee nyt ja tulevaisuudessa. Löydät myös oman ”polkusi” ja ensimmäiset ”askeleesi” niitä kohden.

Naputtelulla (EFT eli Emotion Freedom Technique eli naputtelu) poistetaan kehoon pesiytynyttä stressiä ja vapautetaan mielen resursseja näkemään uusia ratkaisuja. Se toimii monenlaisiin tunnelukkoihin, jännityksiin ja kielteisiin uskomuksiin. Myös pelkoja saadaan vähennettyä ja poistettua 

Hoito toimii erinomaisesti hyvinvointiohjelman tukena. Stressihormonit voivat todistetusti estää esimerkiksi painonpudotuksen onnistumisen melko lailla täydellisesti

Naputtelu tapahtuu naputtelemalla kevyesti pään ja hartia-alueen meridiaani- eli akupunktio-pisteitä samalla kun ajatus keskitetään mieltä painavaan asiaan. Annat kehollesi luvan rentoutua ja löydät rauhallisen olon.

Naputtelu ei ole kovin vanha hoitomuoto, mutta sen hyödyt ovat jo tieteellisesti todettuja. Voit saavuttaa tällä helpolla ja yksinkertaisella menetelmällä ihan uuden vapauden tunteen ja päästää irti vanhoista mielipahoista sekä katkeruuksista ja uskomuksista. Se sopii mainiosti myös itsehoitomuodoksi, kun olet omaksunut tekniikan.

Varaa kalenterista sinulle sopiva aika Mielen kuntosalille ja koe uusi vapautunut olotila, joka vie sinua uutta kohden. Voit osallistua myös tapahtumaan, jossa kerron Mielen Kuntosalin palveluista tarkemmin ja tehdään yhteisesti pieniä harjoituksia. Seuraa tapahtumasivun uutisia ja klikkaa itsesi mukaan


Lenkkikaveri-illat

Fyysisen kuntoilun osalta saat liikuntaohjeita ja vinkkejä osana henkilökohtaista hyvinvointiohjelmaasi.  Raisiossa lenkkeillään muutamien asiakkaiden kanssa yhdessä keskiviikkoiltaisin. Lenkki koostuu kävelystä vaihtelevalla teholla sekä pienistä kuntojumppahetkistä matkan varrella. Hyvällä kelillä poiketaan hetkeksi myös keskustan tai liikuntakeskuksen kuntopuistoissa, että saadaan monipuolista treeniä koko keholle. Moneen kertaan on porukalla todettu, että yhdessä tulee tehtyä enemmän ja paremmin kuin yksin kävellen. Ja yhdessä on aina muutenkin mukavampaa.

Kävelyt ovat täysin maksuttomia eikä niissä käynti edellytä yhdenkään palvelun ostamista. Jokainen on mukana ja tekee liikkeitä oman innostuksensa mukaan.   Seuraa aikoja ja paikkoja. Ilmoita tulostasi erityisesti ensimmäisellä kerralla, että varmasti löydän sinut oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa.

Tervetuloa mukaan kivaan, helppoon ja ihan pikkuisen sykettä nostavaan liikuntaa