Leena Juhala

Mielen kuntosali

Ajatuksilla, uskomuksilla ja mielialalla on todella suuri merkitys hyvinvoinnin parantamisessa ja ylläpidossa. Jos et löydä tai sisäistä omaa motivaatiotasi (ikiomaa syytäsi tehdä muutos), olet stressaantunut mistä tahansa syystä tai mielialasi on matalalla niin muutos voi olla lähes ylivoimaista. Silloin kyse ei ole päättämisestä vaan sisäisestä olotilastasi, joka estää tekemisen ja tulosten saamisen.

Saatat hyvinkin olla tietoinen, että painoa olisi hyvä pudottaa tai lisätä kasvisten syömistä sekä liikkua enemmän, mutta omat ajatuksesi tai aiemmat kokemuksesi eivät sittenkään tue aloittamista. Ehkä keskityt enemmän siihen, mistä joudut luopumaan kuin siihen, mitä voit saada. Muutos on meille useimmille vaikeaa ihan yhtä lailla terveyden kohdalla kuin muissakin asioissa. Olisiko silloin hyvä saada tukea päätöksen tekoon ja siihen sitoutumiseen?

Naputtelulla  poistetaan kehoon pesiytynyttä stressitilaa ja vapautetaan mielen resursseja näkemään uusia ratkaisuja. Se toimii monenlaisiin tunnelukkoihin, jännityksiin ja kielteisiin uskomuksiin. Naputtelu toimii erinomaisesti hyvinvointiohjelman tukena. Stressitila ja stressihormonit voivat nimittäin hyvin tehokkaasti estää esimerkiksi painon pudotuksen 

Naputtelu (eli EFT eli Emosion Freedom Technique) tapahtuu naputtelemalla kevyesti pään ja hartia-alueen meridiaani- eli akupunktio-pisteitä samalla kun ajatus keskitetään mieltä painavaan asiaan. Ahdistuksen aiheuttava asia ei lakkaa olemasta, mutta annat kehollesi luvan rentoutua ja löydät rauhallisen olon.

 

Naputtelu ei ole kovin vanha hoitomuoto, mutta sen hyödyt on jo tieteellisestikin todettuja. Voit saavuttaa tällä helpolla ja yksinkertaisella menetelmällä ihan uuden vapauden tunteen ja päästää irti vanhoista mielipahoista sekä karkeruuksista. Se sopii mainiosti myös itsehoitomuodoksi, kun olet opetellut ja omaksunut sen tekemisen.

Varaa kalenterista sinulle sopiva aika Mielen Kuntosalille ja koe uusi vapautunut olotila, joka vie sinua uutta kohden. Voit osallistua myös tapahtumaan, jossa kerron Mielen Kuntosalin palveluista tarkemmin ja tehdään yhteisesti pieniä harjoituksia. Seuraa tapahtumasivun uutisia ja klikkaa itsesi mukaan.